Barts Platenzaak

Welkom bij Bart’s Platenzaak

In 2008 opgericht en dus alweer heel wat jaren aan de weg aan het timmeren met ouderwets, tweedehands, maar kwalitatief zeer mooie vinyl platen.

Het aanbod is inmiddels gegroeid naar een behoorlijk aantal. Dit zijn Lp’s, Singles en CD’s. Voor een goed overzicht van mijn aanbod kunt u het beste een kijkje nemen op www.discogs.com/seller/bartsvinyl/profile

U kunt hiervoor ook de link gebruiken via deze website, dan komt u automatisch in mijn discogs acount terecht. De directe link vindt u bovenaan deze pagina onder de knop ‘LP’s, CD’s en Singles te koop’. Hier kunt u gemakkelijk tussen mijn platen kijken of gericht zoeken via de zoekmachine.

Speciaal voor liefhebbers van klassieke muziek heb ik een aparte Discogs acount aangemaakt. Via Bartsvinylclassic vindt u een heel ruime keus aan klassieke muziek op vinyl.

Op Discogs sta ik bekend onder de naam Bartsvinyl.

Het assortiment bestaat voornamelijk uit de betere Rock platen (pop/rock, blues/rock, hardrock, softrock, classic rock, krautrock, folkrock etc.). Bands/artiesten als: Pink Floyd, The Beatles, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Uriah Heep, Frank Zappa, CSN&Y, CCR, The Eagles, David Bowie, Led Zeppelin, The Doors, Lou Reed, Velvet Underground, Deep Purple etc.

Naast het Rock segment heb ik nog veel te bieden in de volgende genres: Pop, Reggae, Electronic, New Wave, Punk, Wereldmuziek, Alternative, Klassiek, Jazz, Blues, Funk/Soul, Singer/Songwriter, Nederpop en Beat.

Bent u op zoek zijn naar een specifieke plaat die hier niet bij staat, kunt u altijd contact met mij opnemen.

Inkoop

Ik ben altijd op zoek naar mooie en met zorg opgebouwde platencollecties. Inkopen doe ik dus graag en geef u een goede prijs voor uw collectie!! Heeft u een LP, single of CD collectie, waarvan hoes en plaat (disc), nog in uitstekende staat verkeren, dan heb ik zeker interesse. Ik koop graag in in oa volgende genres: Rock, krautrock, hard-rock, metal (trashmetal, deathmetal, hardcore), progrock, blues-rock, classic-rock, folkrock, beat, poprock, pop, reggae, jazz, blues, folk, filmmuziek, klassiek, disco, funk, soul, acid-jazz, bop-jazz, free-jazz, jazz-rock, bebop, electronic, progressive, ska, punk, country, grunge, new wave, wereldmuziek, avant-garde, alternative,  singer/songwriter en nederpop.

Helaas ben ik niet geïnteresseerd in collecties waarbij het zwaartepunt ligt op Duits-talige muziek ,schlagers ed, licht klassiek (mantovani,james last etc.), Nederlandstalige, kinderliedjes of carnaval muziek.

Bart’s Platenzaak heeft ook een vinyl aanbod bij een aantal winkels in Nederland

Inmiddels staan er in verschillende winkels in Nederland platen van mij te koop:

-Bij de MIJNTAFEL in Winterswijk staan ook een ruime sortering (ongeveer 500 stuks) van mijn LP’s, CD’s en Singles. Ook hier wordt wekelijks gezorgd voor nieuwe voorraad. Deze winkel kunt u vinden aan de Spoorstraat 14, 7101 GT Winterswijk in Winterswijk.

-Bij de JOUW MARKTKRAAM winkel in Enschede staat ook een dergelijk aanbod van mijn LP’s, CD’s en Singles. Ook hier worden wekelijks nieuwe platen bijgevuld. Deze winkel kunt u vinden aan de Haaksbergerstraat 318, 7513 EH in Enschede.

-Via google komen er heel soms nog wel eens mensen op mijn woonadres in Dieren terecht. Reuze gezellig, maar aan huis heb ik alleen het ‘magazijn’ en doe van uit huis geen verkoop.

De staat (gradatie) van het vinyl aflezen

Zowel op de website als via de externe verkoopkanalen als Discogs.com, Marktplaats.nl en in mindere mate nog Ebay.uk gebruik ik gradaties om de staat van de LP, CD of de Single weer te geven. Zo kan er bij een LP of single bijvoorbeeld staan: NM/VG+. D.w.z. vinyl/disc = NM en hoes = in VG+ staat.

Hieronder ziet u wat deze gradaties precies betekenen.

Mint

Plaat/hoes is in NIEUWSTAAT. De plaat is nog geseald! [/fruitful_tab]

Near Mint (NM)

De plaat is zo goed als nieuw, maar gebruikt. De plaat is zichtbaar niet of weinig afgespeeld en is vrij van krassen of andere mankementen. Speelt af zonder mankementen! Minimale niet storende/hoorbare haarlijntjes zijn mogelijk. De hoes is heel netjes en vertoont geen mankementen.

Excellent (EX) of VG++

Plaat heeft eventuele haarlijntjes op de plaat, die niet storend mogen zijn bij het afspelen. Géén diepe krassen of ernstige schade (scheuren o.i.d.) aan de hoes! Schade aan de hoes beperkt zich tot bijv minimale ringwear of edgewear.

Very Good + ( VG+)

Plaat heeft eventuele haarlijntjes of een minimaal licht krasje op de plaat, die niet storend mogen zijn bij het afspelen. De plaat kan een hele lichte ‘warp’ hebben, die geen afbreuk mag doen aan de geluidskwaliteit en het afspelen avn het vinyl. Géén diepe krassen of ernstige schade (scheuren o.i.d.) aan de hoes! Schade aan de hoes beperkt zich tot bijv minimale ringwearedgewear of een naam geschreven op de hoes.

Very Good (VG)

De plaat is duidelijk vaker afgespeeld en heeft zichtbare gebruikerssporen, die overigens niet mogen verhinderen de plaat op een ‘normale’ wijze af te spelen. Lichte achtergrondruis en tikjes kunnen nu voorkomen.De hoes is netjes. Lichte gebruikerssporen zijn nu toegestaan (ringwear, lichte vouw, knip of piercehole, rafeltjes of een minimale ‘split’).

Good (G)

De plaat heeft bv meerdere grote,diepe, hoorbare krassen, maar is nog  afspeelbaar. De hoes heeft eventuele splits en/of is aan andere (waterschade) schade onderhevig.

Fair (F)

De plaat en hoes hebben eigenlijk alleen waarde om als item te bezitten, maar is niet meer correct af te spelen of de hoes vertoont grote scheuren e.d. Platen met deze gradatie of minder verkoop ik niet!

Levering

Bij verzending: LP’s, CD’s en Singles worden standaard verzonden in een zeer solide en vooral dikke kartonnen verpakking. Het vinyl kan tijdens het transport niet door de hoes steken, zodat beiden niet kunnen beschadigen. Het vinyl wordt in de binnenhoes op de buitenhoes geplaatst en samen worden ze in een nieuwe plastic overtrek hoes geplaatst, waarna ze in de verpakking geplaatst worden. Vaak vergezeld van een duo “inpakplaten” (platen die voor mij geen waarde vertegenwoordigen), om de stevigheid in de verpakking nog meer te garanderen.

Verzending

 • Via POSTNL
  Kosten zijn € 6,95 (ongeacht het gewicht en de hoeveelheid
  lp’s). Lp is na verzending binnen één werkdag in huis.
 • Via UPS
  Kosten zijn € 4,50 (ongeacht het gewicht en de
  hoeveelheid lp’s). Lp is na verzending binnen 2 á 3 werkdagen af te halen bij een UPS steunpunt bij u in de buurt.
 • Buitenlandse zendingen gaan in principe via POSTNL. Duitsland, Luxemburg, België, Frankrijk, UK, Italië, Spanje, Oostenrijk en Polen kunnen eventueel ook via UPS.