Platenverzameling verkopen

Heeft u een mooie LP collectie opgebouwd, maar legt u die platen nooit meer op de draaitafel? Dan is de platenverzameling verkopen een goede optie! U geeft uw collectie een tweede leven en maakt er muziekliefhebbers heel blij mee. En uiteraard houdt u er zelf een mooi geldbedrag aan over!

Inkoop van: Lp’s, singles, cd’s, afspeelapparatuur

Muziekcollectie verkopen?

Een platenverzameling verkopen?

Uw platenverzameling verkopen kan op meerdere manieren. Bijvoorbeeld via een verkoop- of veilingsite of door op verzamelbeurzen te gaan staan. Dit kan heel leuk zijn, maar is tegelijkertijd erg tijdrovend. Bovendien zullen de fraaiste exemplaren snel verkocht zijn en blijft u met het overschot zitten. Het mooiste is om al uw platen in één keer voor een mooie prijs te verkopen. Wij betalen die prijs graag voor een mooie platenverzameling die zich in goede staat bevindt!

Platenverzameling verkopen

Conditie van de platenverzameling

Bepalend voor de verkoopprijs is de conditie van de vinylplaten in een platenverzameling. De conditie wordt als volgt onderverdeeld, van slecht naar goed:

  • Poor (slecht)
  • Fair (niet goed afspeelbaar of gescheurde hoes)
  • Good (afspeelbaar maar beschadigd)
  • Very Good (zichtbare gebruikssporen, normaal afspelen mogelijk)
  • Very Good+ (minimale krasjes/haarlijntjes, gebruikssporen hoes)
  • Excellent (plaat heeft haarlijntjes of minimaal krasje, hoes heeft minimale schade)
  • Near Mint (bijna nieuw, maar wel eens gebruikt)
  • Mint (een nog gesealde plaat).

Platen met de conditie ‘Good’ t/m ‘Mint’ kunt u aan Bart’s Platenzaak verkopen.

Samenstelling van de platenverzameling

Ook belangrijk bij een platenverzameling verkopen, is de samenstelling en het genre. Zo kopen wij geen restanten of partijen van bijvoorbeeld een rommelmarkt, kringloopwinkel of andere handelaar. Wat betreft genres is een collectie samengesteld uit bijvoorbeeld schlagers, licht klassiek zoals James Last, Nederlandstalig, Duits of Frans, verzamelelpees, amusementsmuziek, Nana Mouskouri, operette en cabaret voor ons niet interessant om in te kopen. Wilt u daarentegen een goed verzorgde platenverzameling verkopen vol pareltjes in genres zoals rock, pop, jazz, folk, wereldmuziek, funk, soul, blues, latin, klassiek, filmmuziek en reggae? Dan komen wij graag langs om die te bekijken en er een mooie prijs voor te bieden! Datzelfde geldt voor cd’s of singles in uitstekende staat of goed werkende afspeelapparatuur.

platenverzameling

Interesse om uw platenverzameling in 1 keer goed te verkopen? Bel gerust (06-14974632) of vul het inkoopformulier in. Ik kom graag bij u langs om uw platenverzameling te taxeren en de juiste prijs te betalen!