Platen verkopen in Amsterdam op Koningsdag!!!

1 keer per jaar sta ik op een markt met mijn platen. Dat is op 27 april, voorheen 30 april, in Amsterdam. Op de Apollolaan vlakbij het Hilton hotel sta ik dan ik dan met 10 meter lp’s singles en cd’s. Mits het weer het toelaat natuurlijk en dat is eigenlijk altijd zo. Dit jaar hadden we wel een heel groot zeil mee, want de voorspellingen waren niet geweldig. De eerste uren was het af en toe regen en keken de mensen onder het zeil naar de Platen. Daarna werd het mooier en stond het twee rij dik achter de platen.

Ontzettend leuke dag en ik kwam weer veel mensen tegen die al jaren bij mij aan de kraam platen komen kopen. Vaste klanten op koningsdag.

Ik heb dan dik 3000 lp’s bij me, 2000 singles en 2000 cd’s. Lp’s kosten die dag één euro per stuk, CD’s en Singles 0,50 cent. Een grote verscheidenheid aan platen wordt er dan aangeboden. Ik probeer een aanbod te hebben wat een ieder aanspreekt, maar geen licht klassiek, James Last en andere echte meuk. Veel platen van best bekende bands, die bv een krasje hebben of die ik 50 x dubbel heb.

Helaas heb ik die dag dan zelf weinig tijd om in te kopen, maar in de ochtend snel nog even een rondje gedaan en toch nog wat mooie platen ingekocht. Al met al een hele leuke dag. Ook al omdat de hele familie vaak meehelpt. Mijn zonen Thijs en Koen zijn mee en mijn vrouw Bregt staat ook de hele dag te verkopen.

Het resultaat van een jaar lang collecties inkopen. Na dat jaar hebben alle platen een weg gevonden. Dan wel verkocht via discogs over de hele wereld of via een van de winkels (in Enschede via de Jouw Marktkraam winkel of de MijnTafel winkel in Winterswijk) binnen Nederland. Alle platen die niet in de winkels komen of wereldwijd worden verkocht worden dan 1 x per jaar op koningsdag in Amsterdam verkocht. Dit doe ik al bijna 20 jaar!

Heeft u nog een mooie muziek collectie te koop en overweegt u deze te verkopen. Als u deze aan mij verkoopt dan kunt in bovenstaande tekst dus lezen, hoe ik uw platen weer aan een nieuwe eigenaar help. Dat kan dus variëren van een student in Amsterdam, tot een heer in Enschede tot een Noor of iemand uit Nieuw-Zeeland. Ik vind dat altijd een erg leuk idee, dat ‘mijn’, voorheen ‘uw’ platen, wellicht aan de andere kant van de wereld een nieuwe eigenaar vinden, die de plaat dan weer voor jaren gaat draaien.