Pop,Rock,Jazz en Klassieke elpees en de Coverart. De kunst op LP hoezen

Coverart! Kunst op de hoezen of gewoon kunstige hoezen! Een aparte tak van sport binnen de wereld van het vinyl.

Naast het feit dat er veel mensen platen luisteren, zijn er ook veel mensen die ze bekijken. Die mensen kopen de platen voor de hoes en niet voor het vinyl, althans, dat is dan bijzaak! Tegenwoordig zijn er zelfs boeken over coverart volgeschreven, nou ja, volgeschreven. Eigenlijk zijn het plaatjes boeken.

Naast het feit dat een plaat erg leuk is om te beluisteren, zijn ze vaak ook erg mooi! Oude Jazz platen uit Amerika, Dave Brubeck Lp’s, Grace Jones heeft ook mooie covers en ga zo nog maar even door.

Over de hele breedte van de muziekgenres worden hoezen gespaard en gezocht. In de klassiek heb je bijvoorbeeld hoezen van de kunstenaar Paul Huf die wel gezocht worden.

Ann Pickford was een tijd lang een van de favoriete modellen van Paul Huf. Zij prijkte steevast op de voorzijde van Philips Favorieten Serie Lp hoezen.

Als wanddecoratie in je woonkamer staat het geweldig natuurlijk! Dus mensen die Lp’s inkopen of Lp’s verkopen houden zich ook bezig met de hoezen van de plaat. Erg interessant is het bijvoorbeeld om een bepaalde serie compleet te krijgen en deze dan ten toon te stellen in je huis. Je hebt een verscheidenheid aan boeken op dit gebied. Bijvoorbeeld dus over alle covers door Paul Huf, maar ook alle Blue Note (Amerikaans Jazz label) covers op een rij. Echte art covers, van kunstenaars zoals Roger Dean (Yes hoezen), maar ook meer in de abstracte hoek of absurdistisch zoals Mondriaan, Neil Fujita of Andy Warhol (verlvet underground).

Je kunt het echt zo gek niet bedenken of er zijn covers die gespaard worden. Erg leuk!

Dus lp’s kopen voor de aankleding van je kamer, woon of huiskamer is niet zo’n gek idee. Je hebt prachtige systemen waar je de hoezen naast elkaar of onder elkaar in kunt schuiven. Deze zijn via internet volop te koop. Wie wat voor jou!

Mocht je nou toch helemaal niks meer doen met je Lp’s en er een ander graag een plezier mee doen, dan koop ik graag jouw Lp’s in. Ofwel iemand die geïnteresseerd is in de muziek, dan wel in de hoes, het maakt niet uit. Ergens op deze aardbol vindt ik een nieuwe eigenaar voor je platen. Kijk even op deze site en via de button lp’s inkopen neem je gemakkelijk contact met mij op. Een directe mail sturen of bellen is uiteraard ook helemaal prima. Lp’s inkopen of lp’s verkopen, de plaat of de hoes, het kan allemaal bij Bart’s Platenzaak.